تنظیم دمای فر

۵ دلیل مهم خاموش شدن فر+راه حل

فر، بعد از اجاق گاز، جزو لوازم آشپزخانه ی پر مصرف برای تهیه ی غذا است. یکی از سوالات پرتکرار و همیشگی پیش آمده برای کسانی که استفاده ی زیادی از فرهای گازی یا گازی_برقی دارند این است که، چرا گاهی فر روشن نمی شود و یا بعد از مدت کوتاهی خاموش می گردد؟

بنکالا قصد دارد در این مقاله کوتاه، دلایلی را که باعث خاموش شدن فر می شود را بررسی و برای هر یک، راهکاری سازنده ارائه نماید؛ تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.

بررسی عوامل خاموش شدن فر آشپرخانه

در پاسخ به این سوال پیش آمده چند دلیل مطرح می گردد:

  1. دلیل اول و عمده ترین دلیل، نبود اکسیژن و تهویه نامناسب در فر
  2. داغ کردن فر
  3. خراب شدن ترموستات فر
  4. مسدود شدن پیلوت
  5. خراب شدن تایمر فر

نبود اکسیژن و تهویه نامناسب

حتما پیش آمده که از قسمت شعله پایین فربرای پخت کیک یا غذا استفاده کرده اید و حال می خواهید از قسمت گریل برای طلایی شدن روی غذا استفاده کنید، ولی شعله گریل روشن نمی شود. مهم ترین کار برای رفع این مشکل، باز گذاشتن درب فر، برای ورود جریان هوا است. زمانی که هوا و اکسیژن کافی به قسمت درون اتاقک فر نرسد، عمل احتراق برای سوختن و روشن ماندن شعله داخل فر صورت نمی گیرد، در نتیجه شعله روشن نمی ماند.

راه حل: درب فر را کمی باز بگذارید تا اکسیژن به درون اتاقک فر داخل شود. پنجره را باز یا هود را روشن کنید تا درون آشپزخانه تهویه صورت بگیرد و اکسیژن کافی به قسمت داخلی فر برسد.

 داغ شدن بیش از حد فر 

در فرهای مدرن قطعه ای ایمنی به نام سنسور وجود دارد که در زمان بالا رفتن دما به برد الکترونیکی، سیگنال می فرستد تا در سریع ترین زمان برای جلوگیری از داغ شدن و بالارفتن دمای بیش از حد فر، حرارت را کم کند تا دما ثابت بماند؛

هنگام معیوب بودن این قطعه (سنسور)، سیگنالی به به برد فر فرستاده نمی شود تا دما را ثابت نگه دارد، در نتیجه دما بالا می رود و فر به صورت خودکار خاموش می شود.

خراب شدن ترموستات فر

یکی از مهمترین دلایل خاموش شدن فر خرابی ترموستات آن میباشد. ممکن است به دلیل صورت نگرفتن عمل تهویه مناسب و نبود اکسیژن در اتاقک و یا خراب شدن قسمتی از سیستم فر، دما افزایش پیدا کرده و ترموستات به صورت خودکار فر را خاموش کند. در صورت مواجه با چنین مشکلی از سالم بودن و یا برقرار بودن اتصال ترموستات و سنسور های فر اطمینان حاصل کرده و در صورت نیاز از طریق نمایندگی های مجاز یا تعمیرکار های مجرب کمک گرفته و با استفاده از گارانتی و خدمات پس از فروش، اقدام به تعویض قطعه معیوب نمایید.

لازم به ذکر است، معیوب بودن قطعه ی ترموستات نیز از علل شایع بروز این مشکل در فر می باشد.

ترموستات نوعی کنترل کننده الکتریکی خودکار است که برای تنظیم دما در فضای بسته ساخته شده که در زمان بالا رفتن دما از حد استاندارد، جریان الکتریکی را قطع می کند و بعد از تنظیم شدن و به تعادل رسیدن دما، مجدد جریان را وصل می کند.

مسدود شدن پیلوت

مسدود شدن یا گرفتگی پیلوت فر نیز می تواند علت روشن نماندن یا روشن نشدن شعله ی فر شود زیرا به علت گرفتگی و مسدود شدن، گاز اجازه خروج از منافذ را پیدا نمی کند تا شعله ایجاد شود.

راهکار لازم این است که ابتدا مشعل ها را چک کنید که بر اثر تجمع چربی و یا گرفتگی توسط مواد غذایی و یا گرد و خاک راه خروجی شان بسته نباشد؛ در صورت مشاهده، منافذ سرشعله را توسط خلال دندان و یا سوزن تمیز کرده و با مواد شوینده مناسب سطح آن را به آرامی تمیز و خشک کنید.

خراب شدن تایمر فر

تایمر نقش کنترل بین اجزای فرآشپزخانه را دارد و به فر دستور می دهد که چه زمانی خاموش شود؛ همچنین زمان کار کرد اجزا و قطعات فر را نیزمشخص می کند.

تایمر ها عموما به دو شکل مکانیکی و لمسی می با شند. در صورت تنظیم نبودن و یا خرابی این قطعه، شعله های فر روشن نمی مانند و به یکباره خاموش می شوند. علت خرابی شایع در این قطعه، در تایمر های لمسی، اشکال در تاچ پد تایمر ودر تایمر های مکانیکی، شکستگی و در رفتگی فنر آن باشد؛ که به کمک تعمیر کار های مجرب شرکت سازنده می توانید اقدام به تعمیر و یا تعویض قطعه نمایید.

نکته : اگر علت روشن نشدن و یا خاموش شدن فر شما، هیچ یک از موارد بالا نبود احتمال بعدی خرابی یکی از قطعه های درون بدنه فر شماست. در این صورت از تعمیرکاران لوازم برقی و گازی و یا از طریق سرویس کاران مجاز کمک بگیرید.

فهرست مطلب

اشتراک گذاری مطلب

اشتراگ گذاری در telegram
تلگرام
اشتراگ گذاری در whatsapp
واتساپ
اشتراگ گذاری در email
ایمیل
اشتراگ گذاری در print
چاپ

مقالات مرتبط

انتخاب هود و اجاق گاز

انتخاب آگاهانه هود و اجاق گاز

یکی از مهمترین ابزار های یک طراح دکوراسیون مزل و مخصوصا آشپزخانه استفاده از به روز ترین طراحی های مربوط به هود و جدیدترین تکنولوژی های اجاق گاز موجود در بازار است. بی شک برای داشتن یک آشپزخانه بی نقص و شکیل عوامل مختلفی نقش بازی میکنند.

کفشور چیست؟ - انواع کفشور های حمام

با انواع کفشور آشنا شوید

در اصل کفشور ها دریچه هایی هستند که توسط آن ها آب جمع شده بر روی زمین به سمت لوله های خروجی فاضلاب هدایت و تخلیه می شوند. در زمان ساخت یک ساختمان سوراخ هایی بر کف بخش هایی از خانه، ساختمان، پارکینگ، بالکن، بام و … تعبیه می گردد که خروجی آبی باشد که حاصل از شستشو، استحمام، آب باران و… است و برای زیباتر شدن شکل ظاهری و تخلیه بهتر آب، کفشور ها را با قطر خروجی و ابعاد مختلف بر روی این خروجی های فاضلاب نصب می کنند.

راه های تمیز و براق کردن فر

چگونه فر را تمیز و براق کنیم؟

محیط داخلی فر در معرض مستقیم با مواد غذایی بوده و اگر از مواد شیمیایی برای تمیزکردن داخل فر استفاده شود، توسط ماده غذایی به بدن ما وارد می شود. به همین علت بنکالا در این مقاله کوتاه قصد دارد، روش های ساده و در دسترس و خانگی بی ضرر را برای تمیز کردن فر ارائه کند تا هم ماده غذایی که در فر طبخ می شود سالم بماند و هم به پوست و سیستم تنفسی فرد تمیز کننده آسیبی نرسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید فروشگاه